Jógatábor Indiában

Jógatábor Indiában

No worries - ez lett az egyik útravalónk az indiai jógatáborból. És még mit tanultunk? Elméselem neked és mutatok sok képet.

Ebben az évben a jógatábor olyan élmény volt, mint egy álom, melyet a Malabár tengerpart gyönyörű homokos partjain éltünk meg. Keralában, Indiában, egy oázisban, ahol a rengeteg kókuszpálma és a tenger találkozik.


A finom indiai vagy kontinentális reggeli után a délelőttöt jógaórákkal kezdtük, amelynek zenei hátterét most a tenger moraja adta. Az otthoni fehér fal helyett a jógagyakorlás vizuális hátterét a csodálatos tengerpart és szállásunk medencéje biztosította a hotelünk tetőteraszáról.



Délutánonként kulturális programokon vettünk részt, amik közelebb hoztak minket ehhez a színes országhoz és a mindig mosolygó helyiekhez. A tengerparti esték a nap utolsó sugaraitól ragyogtak, miközben a finom vacsoránkat fogyasztottuk, hátrahagyva az otthoni hideget és a mindennapok zaját.

 

A tábor nem csupán testünknek és lelkünknek volt feltöltődés, hanem egy utazás is az indiai kultúra mélységeibe. Az esti programok során megismerkedtünk a helyi szokásokkal, a kerala-i gasztronómia különlegességeivel, hennáztattunk, tradiconális ayurvédikus masszázst próbáltunk ki, szertartás idején meglátogattunk két helyi templomot, konzultáltunk a kedves ayurvédikus orvossal, kirándultunk, libegőztünk a világ legnagyobb madárszobrához, testközelből találkoztunk elefánttal és kajakoztunk a mangrove fákkal övezett tó-és csatornarendszerben. 


A jógatábor különlegessége éppen az volt, hogy nem csak testünket mozgattuk, hanem szívünket is kinyitottuk az indiai kultúra gazdagsága előtt.


Mit viszel haza magaddal Indiából? - kérdeztem az utolsó jógaórán a résztvevőktől.

Lazaságot, nem görcsölést, elengedést és megengedést - ezek voltak a leggyakoribb válaszok. A fiúk szerint meg mi lányok egy halom új ruhát, különleges ékszereket, malát, ásványokat, hangtálakat és még sok hasonló jógás csecsebecsét is viszünk a rengeteg új élmény és tapasztalat mellett. India minden nap új tapasztalatokat ad. 

Szeretnéd te is átélni ezt az életreszóló élményt? 2024-ben ne maradj otthon a hidegben, hanem tarts velünk te is. Kattints ide az új időpontért. 

Szeretettel: 

Erika