Mentorprogram jógaoktatóknak


Találd meg a saját hangodat.

Egyedülálló mentorprogram jógaoktatóknak személyesen vagy online.

Jógaoktatónak lenni az egyik legszebb és egyszerre az egyik legnehezebb és legösszetettebb hivatás. Egy oktató szerepe és munkája nem csak abból a 60-90 percből áll, amit a tanítványok a szőnyegen látnak, ez csak egy kis szelete az egésznek. Amikor elkezdted az oktatást, lehet, hogy azt gondoltad, hogy de jó lesz, kibérelek egy termet, meghirdetem az órámat és mágikusan dőlni fognak a tanítványok. Azonban a valóság legtöbbször nem ez.

Miért indítottam el a mentorprogramot?

Mert több olyan kezdő vagy leendő jógaoktatóval találkoztam, akik arra panaszkodtak, hogy a 200 órás, alap jógaoktatóképzésről csalódottan távoztak, mert úgy érezték, hogy a képzés nagyon keveset adott és nem készítette fel őket a pályára. Nem is csodálkozom ezen, mert sok az olyan tanfolyam, amit minél gyorsabban, pár hétvége, 2-3 hónap alatt lezavarnak, majd felkészületlenül kiengedik a diákokat az ismeretlenbe, teljesen magukra hagyva őket a képzés után. Egy-két szerencsésebb kezdő oktató egyből megállja a helyét, autodidakta módon megtanul mindent, de a mai, oktatókkal túlzsúfolt piacon egyre nehezebb kezdőként elindulni és sikeresnek lenni. Sokan el se kezdik az oktatást, vagy pár hét, hónap után feladják.

Miben segíthet neked a mentorprogram?

Megtaláljuk a te saját hangodat, küldetésedet, különleges képességeidet, érdeklődésedet, amivel kitűnhetsz a tucatoktatók közül. Megvizsgáljuk a benned lévő kétségeket, félelmeket, hogy el tudj kezdeni dolgozni rajtuk. Gyakorlóként részt veszek az órádon (online mentorálásnál videófelvételt készítesz), hogy őszinte, segítő észrevételeimmel együtt kialakítsunk egy tervet, hogy miben kell még erősödnöd, min érdemes változtatnod. Segítek meghatározni, hogy mit szeretnél oktatni és segítek kialakítani egy rövid-és hosszútávú tananyagot. Támogatlak, meghallgatom a nehézségeidet és örömödet. Bármilyen kérdésedre válaszolok. A mentorálás alatt havonta kétszer fogunk leülni egymással, hogy átbeszéljünk mindent. Fontos, hogy nem az a célom, hogy olyan legyél, mint én, hanem a saját stílusodat és erősségeidet, esetleg gyengeségeidet keressük meg.

A programba jelentkezhetsz úgy is, hogy asszisztensként részt vehess kéthetente egy órámon. Ez egy egyedülálló lehetőség, ahol rengeteget tanulhatsz, fejlődhetsz és erősítheted az önbizalmadat, mint oktató. Választhatod úgy is a programot, hogy általam tartott workshopon vagy jógatanfolyamon is asszisztálhass, betekintést nyerve, hogy hogyan készül el és zajlik egy ilyen esemény.

Mennyi ideig tart a program?

Egyénre szabottan választhatsz 3 vagy 6 hónapos mentorálást. Bármikor elkezdheted, amikor felkészültél rá. Egyet kérek, hogy a programot vedd komolyan és csak akkor jelentkezz, ha el tudod kötelezni magadat és szeretnél fejlődni.

Mennyibe kerül a mentorálás?

Az ár a program hosszától és a te igényeidtől függően változik. Írd meg nekem, hogy mire van szükséged és kérj ajánlatot.

Ki jelentkezhet?

Mindenki, akinek van már legalább egy 200 órás jógaoktatói bizonyítványa, vagy hamarosan befejezi az oktatóképzést. Bármilyen stílusú jógaoktató lehetsz.

Mi lesz a mentorprogram után?

Ha igényed van rá, nem fogom elengedni a kezedet, kérhetsz egyedi coaching- vagy mentorálási alkalmat, ha úgy érzed, hogy újra jól jönne egy kis támogatás. Amennyiben kölcsönösen úgy gondoljuk, lehetőséget kaphatsz, hogy a Free Spirit Studióban órát tarthass.

Hogyan tudok jelentkezni?

Küldd el a jógás önéletrajzodat és egy bemutatkozó levelet az erika@eyc.hu címre. Írd meg nekem, hogy miért szeretnél részt venni a programban. Ezután személyesen vagy online találkozunk egy 20-30 perces beszélgetésre, hogy jobban megismerjük egymás és el tudjuk dönteni, hogy szeretnénk-e együtt dolgozni.

Használd ki ezt az egyedülálló lehetőséget, légy erősebb, magabiztosabb, tudatosabb oktató.

Jelentkezz bátran és bizalommal.


Wollaston Erika


Empower You Coaching

Vezető jógaoktató (E-YT-200, YT-500)

Life-és business coach

erika@eyc.hu