200 órás hatha jógaoktató képzés

200 órás hatha jógaoktató képzés

Jógaoktató képzés az átlagnál jóval magasabb óraszámmal, kis csoportban 2025-ben. Szeretnéd a jóga eszközeivel megváltoztatni az életedet és ezt a tudományt másoknak is továbbadni? Olvass tovább a fontosabb tudnivalókért.

A következő 200 órás hatha jógaoktató képzés 2025.január 18-án indul és 2025.júniusig tart.

Hogyan változik meg az életed, ha velünk tartasz? 

Amikor hozzánk jársz, egy teljesen új dimenzióba lépsz. Új ajtók nyílnak meg előtted, és a jógagyakorlatok ereje átalakítja a tested, az elméd és az életed.


Az elejétől fogva inspiráló és támogató légkörben leszel. Része leszel egy olyan közösségnek, amely hasonló gondolkodású emberekből áll, akik mindannyian a fejlődésre törekednek. A maximum 8 fős csoport lehetővé teszi számodra, hogy kapcsolatokat építs és együtt haladj hozzád hasonló emberekkel a jóga útján.


Ahogy haladsz előre a képzésben, megszerzed a jógaoktatás alapjait, és fokozatosan elmélyülsz a technikákban és a filozófiában. Erika mindig melletted áll, és segít kibontakoztatni a képességeid.

Érezni fogod, ahogy tested erősödik és rugalmassá válik a rendszeres gyakorlás eredményeként. Az elméd nyugodtabbá és tisztábbá válik, és megtapasztalod a meditáció és a légzőgyakorlatok gyógyító hatásait. A jóga által az életed minden területén egyre nagyobb fejlődést és harmóniát tapasztalhatsz. 

Az életedben bekövetkező változások azonban nem csak a jóga gyakorlatára korlátozódnak. Olyan eszközöket és készségeket szerzel, amelyek lehetővé teszik számodra, hogy inspiráló és hatékony jógaórákat vezess másoknak. A jógaoktatóvá válva lehetőséged nyílik arra, hogy segíts másoknak is megtapasztalni a test, az elme és a lélek egységét.

Csatlakozz hozzánk, és fedezd fel a belső bölcsességet és a végtelen lehetőségeket, amelyek a jóga útján várnak rád.


Ha szeretnél egy olyan támogató és szeretetteljes közösségben jógaoktatónak tanulni, ahol a tradicionális értékek mellett a jóga modern, dogmatikától mentes tanításait is elsajátíthatod, akkor szeretettel várunk a 2025. januárban induló 200 órás hatha jógaoktató képzésen Sopronban.A Jógaakadémia képzése mindig kis létszámmal és magas óraszámmal indul, ezzel alapos tudást és kellő időt adva neked a fejlődésre. A képzést az amerikai Yoga Alliance emelt követelményrendszere szerint akkreditáltattuk, hogy a tanítványainknak a lehető legjobb oktatási anyagot és módszert tudjuk átadni. Sajnos az oktatóképzések hazai és néha a nemzetközi piacán is pár hétvégés, vagy egy-két hetes tengerparti képzés után tömegével szórják ki a félig felkészült oktatókat a jógaoktatás nagyon összetett és kihívást jelentő piacára. A tanítványok érdekében nagyon erős bennünk a motiváció, hogy ezt bizony lehetne máshogy is csinálni. Nem elsumákolva a 200 órás képzést úgy, hogy abból fele idő az oktatás, a többi meg máshol hospitálás és otthoni könyvolvasás. Ezért is hangosan képviseljük azt az irányt, hogy csak olyan oktatóképzést tartunk, ahol a tanítványnak van ideje fizikailag, mentálisan és érzelmileg is fejlődni. Az általunk összeállított tanfolyam 6 hónapos, ahol egyes tantárgyakat (filozófia, jógatörténet, anatómiai ismeretek) a személyes oktatás mellett videós formában is megkapsz, de a személyes alkalmakon van a fő hangsúly, hiszen szerintünk kezdő oktatóként leginkább így lehet fejlődni és elsajátítani az anyagot. Az online elméleti videókat a saját időbeosztásod szerint tudod feldolgozni két személyes találkozás között. Ezek lényegretörőek és kifejezetten a tanfolyamhoz készítettük őket.

A tanfolyam alatt végig lesznek oktatói gyakorlatok párban és csoportban, hogy biztonságos és elfogadó környezetben erőt és magabiztosságot tudj gyűjteni, így mire végzett oktatóként csoport elé kerülsz, ne kelljen már izgulnod és félned. Szintén egyedi dolog egy olyan plusz, amit eddig nagy hiányosságként tapasztaltam a saját tanulmányaim során. A leendő oktatók mindig egymáson gyakorolnak, egy olyan valakin, aki amúgy is szépen jógázik, erős, hajlékony, általában sérülése sincs, ezért amikor kikerülnek a valós életbe, meglepődve tapasztalják, hogy az átlag jógázó nem ilyen, és hirtelen nem tudnak mit kezdeni velük. A mi tanfolyamunkon alkalmanként önkéntes kezdőket is bevonunk, hogy valós tapasztalatot szerezhessen mindenki, minél inkább felkészüljön sok módosítási lehetőséggel, opcióval, hogy az óráján majd senki se érezze kevesebbnek és kívülállónak magát.

Szintén bevett szokás, hogy a 200 órásnak meghirdetett tanfolyamokon általában 20-30 jógaóra (tehát 30-45 tényleges óra) kötelező hospitálást írnak elő, amiért szinte mindenhol pluszban kell még fizetni, vagy a közelben lévő jógaoktatónál kénytelenek az emberek letölteni, pedig elvileg egy 200 órás képzésért fizet az ember, és bele is van számolva ez az időmennyiség a tanfolyamokba. Ezt szintén teljesen formabontó módon akkreditáltattuk, hogy neked ne kelljen még erre külön költened se időt se pénzt. Nincs kötelező hospitálás másnál. A személyes, otthoni gyakorlásod elmélyítéséhez a 6 hónap alatt hozzáférést kapsz az témánkhoz tartozó online jógavideóinkhoz, így úgy is velünk tudsz gyakorolni, ha messziről érkezel. Ha messziről érkezel, díjmentesen a stúdióban aludhatsz szombatonként.

A tanfolyam kis csoportos lesz, hogy a kellő figyelmet és támogatást tudjuk biztosítani. Minden jelentkezőt először elhívunk személyesen vagy Zoomon egy 20 perces beszélgetésre, hogy mindketten lássuk tudunk-e kapcsolódni, hasonló-e a hozzáállásunk a jógához, szeretnénk-e együtt dolgozni. Ha közösen úgy döntünk, hogy igen, akkor ezután tudod a helyedet lefoglalni a tanfolyamon. Egy kötetlen beszélgetésre készülj. Az akadémiánál soha nem számít, hogy ki mennyire hajlékony, milyen pózokat tud bemutatni, sokkal fontosabb a szolgálatkészség, elköteleződés és fejlődni akarás. Igyekszem mindenkiből a legtöbbet és a legjobbat kihozni. 

Ahogy az óráinkon, workshopokon, jógatáborokban, tanfolyamokon és a korábbi oktatóképzéseken megszokhattátok, számíthatsz rá, hogy egy jól szervezett, lényegre törő, összeszedett és szívvel-lélekkel készült tanfolyamon vehetsz részt. A maximum létszám 8 fő, így mindenkire jut elég idő és figyelem, és új barátokat szerezhetsz. 


Képzés helyszíne: Free Spirit Studio, Sopron, Aranyhegy


Egy jó jógatanfolyam nem csupán a jógáról szól, hanem életre szóló ismeretségeket, barátságokat is köthetsz hozzád hasonló emberekkel. Ha hívást érzel, hogy az eddig hobbiként gyakorolt jóga tudományát másoknak is átadd, akkor töltsd le a részletes képzési tájékoztatót itt. Az emberi értékek, a helyes hozzáállás, a szolgálatra való készség fontosabb, mint hogy hány kartámaszos gyakorlatot tudsz elvégezni. Ha te is így érzed, akkor jó helyen jársz.


Az egyik kedves tanítványom, Zsuzsi véleménye a képzésről: "Rengeteg tudást és tapasztalatot kaptunk, végtelen elfogadást, és szerető kedvességet. Erika hitt mindannyiunkban a képzés első pillanatától fogva. Természetesen szakmailag is kiváló volt a képzés, aki ismeri őt, tudja, hogy csak a legjobbat nyújtja mindenben, kevesebbel nem elégszik meg - ebben biztos is voltam, hogy most is így lesz. Amire nem számítottam, hogy mindegyikünkben egyesével megtalálja, és a felszínre hozza azt az erősséget, amivel jó oktatóvá válhatunk. Hogy addig bátorít és buzdít bennünket, amíg mi magunk is meglátjuk, kik vagyunk, mire vagyunk képesek, mennyit fejlődtünk már ez alatt a fél év alatt is, és még hová fejlődhetünk, ha eltökéltek vagyunk. Hogy nem kijelölt utat mutat, hanem minden eszközt megad ahhoz, hogy megtaláljuk a saját ösvényünket. Végtelen hálát érzek, hogy nála tanulhattam - nem csak a jógáról és a tanításról, de önmagamról is. ❤"

Neked ajánlom a képzést, ha:

 • szereted a jógát, és akár hétvégente is szívesen foglalkozol vele
 • érzed, hogy a heti csoportos óráknál már többre vágysz
 • szeretnél nagyobb önbizalomra szert tenni
 • szeretnél olyan eszközöket megtanulni, amikkel segíthetsz magadnak és a környezetednek
 • olyan hivatást keresel, amiben kiteljesedhetsz
 • van bármilyen fizikai sérülésed, problémád, mert ezek nem akadályok nálunk
 • kitartó, elkötelezett és szorgalmas vagy
 • egyetértesz abban, hogy nem attól haladó jógázó valaki, ha perecként hétrét tudja hajtani magát


Nem ajánlom neked ezt a képzést, ha:

 • gyorsan szeretnél papírt, hogy holnaptól oktathass
 • elég a felületes tudás
 • csak jógainfluenszer akarsz lenni
 • utálod a mostani munkádat és mindegy mit, csak valami mást akarsz csinálni, gondolod, hogy ez a jóga jó lesz

Rövid bemutatkozásom: Szia! Wollaston Erika vagyok, 2 évtizede gyakorlom a jógát és 9. éve főállásban jógaoktatóként dolgozok. Több ezer csoportos órát, számos workshopot, tanfolyamot, jógatábort, jóganapot és öt oktatóképzést tartottam. A saját oktatóképzéseimet itthon (Bálint János), Londonban (Jason Crandell) és online továbbképzések, tanfolyamok keretében amerikai jógaoktatóknál végeztem, ami nagyban befolyásolja a stílusomat. A Yoga Alliance besorolása szerint az ERYT-500, YACEP oktatói kategóriába, tehát a tapasztalt vezető jógatanár, jógaoktatóképző és akkreditált továbbképző tanár besorolásba tartozok, amivel már jógaoktatókat is képezhetek.

A tanításomra jellemző a támogató hozzáállás, a dogmák kerülése, a kritikus gondolkodás, kötetlenség humorral fűszerezve és a kíváncsi rácsodálkozás, hogy lehetne-e ezt máshogy, jobban is csinálni? A jógát én is folyamatosan tanulom, hiszen nem csak a gyakorlás, hanem maga a tanulás is egy életünk végéig tartó folyamat. A tanítványaimnak nem kész recepteket adok át, hanem a módszert, amivel már kezdőként is önazonos, egyedi jógaórát tarthatnak, elkerülve azt, hogy tucatoktatókkal töltsük meg a jóga világát.


A tanfolyam sikeres elvégzése után az amerikai Yoga Alliance akkreditált Free Spirit Yoga Academy nemzetközileg is elismert bizonyítványát kapod, de ennél is fontosabb, hogy olyan tudásra és tapasztalatra teszel szert, amivel ki mersz állni emberek elé és tudod őket vezetni a jóga útján. Ha pedig nem szeretnél jógaoktató lenni, egy olyan utazáson vehetsz részt velünk, amin nagy valószínűséggel megváltozik az életed (jó irányba). 


A teljes bemutatkozásomat itt találod.


Örülök, ha kedvet kaptál és velem jössz erre a csodálatos utazásra. Ha kérdésed van, keress bátran. Ne felejtsd el letölteni a részletes tájékoztatót


Wollaston Erika
0036/30-7931-457
erika@erikajoga.hu