A szankalpa teremtő ereje

A szankalpa teremtő ereje

Ugye milyen jó lenne, ha lenne egy dzsinn, aki a szívből jövő kívánságaidat teljesíti? És milyen jó lenne, ha mindenki tudná, hogy ez a "dzsinn" már bennünk van, csak fel kell éleszteni.

Te vajon hányszor akadályozod saját magadat a boldogságban, fejlődésben? Hányszor mondod el hangosan, vagy gondolatban, már észre se véve, hogy hülye vagy, béna vagy, neked úgyse sikerülhet? Mindannyiunkkal előfordul ez és ha nem tudatosítjuk, ez válik az alapállapotunkká. Ilyen tudatállapottal sajnos nem csoda, hogy akadályokba ütközünk, meg se próbálunk dolgokat, mert már az elején elkönyveljük, hogy a többiek úgyis jobbak nálunk, minek erőlködni? Mi lenne, ha mától a negativitás helyett egy pozitív megfogalmazással, a szankalpával dolgoznál? 


Mi az a szankalpa? 

Egy szándék, fogadalom, amit egyes szám első személyben, jelen idejű kijelentésként fogalmazol meg. Egy pozitív megfogalmazás arról, amit el szerint érni a közeljövőben. Nem kell bonyolult dologra gondolni, az a legjobb szankalpa ami szívből jön. Nem kell elérhetetlen célra se gondolni, mint sok újévi fogadalomnál, amit aztán két hét után feladunk. Ha hosszútávú célt szeretnél megvalósítani, érdemes részcélokra bontani, és így létrehozni a megfogalmazást. 



Milyen a jó szankalpa?


  • Pár szavas, rövid (Olyan munkám van, amit szeretek.)
  • Kijelentő módban (Türelmes anyuka vagyok.)
  • Egyes szám első személyben (A férjem egészséges. – ez nem jó, erre neki legyen saját szankalpája.)
  • Pozitív tartalmú (Nem vagyok beteg – ez sem jó, helyette: Egészséges vagyok.)
  • Számokat nem tartalmaz (Van 20 millió Forintom – ez sem jó, helyette: Egy szép házban élek.)
  • Arról szól amit tényleg szívből szeretnél
  • Rövid távú cél legyen, valami amit a közeljövőben, pár hónapon belül szeretnél

A szankalpa megfogalmazása


A jó szankalpa szívből jön, nem a kondicionált elménkből. Ez a kívánság, cél már létezik, csak meg kell hallani. Ne engedd, hogy az egód, vagy a társadalmi elvárás fogalmazza meg (új autó, még jobb munka, még nagyobb ház). Elcsendesedve, meditációban, relaxációban hallgass a szívedre. Ne az internetről keresd ki, és ne engedd, hogy mások befolyásoljanak. Vigyázz, ne legyen benne kétértelmű szó. Ha megfogalmaztad, ne áruld el senkinek.


A szankalpa használata


Relaxációban idézd fel magadban háromszor a relaxáció elején és a végén. Úgy ismételd el magadban, mintha már valóság lenne. Hogy tovább erősítsük, ismételd el magadban háromszor felkelés után és lefekvés előtt is. 


Hogyan működik?


Úgy működik, mint egy mag, amit relaxációban, módosult tudatállapotban a tudatalatti- és tudattalan elmébe ültetünk bele. Majd ahogy naponta ismételgetjük, mint egy kis fa, szárba szökken, megerősödik, a részünkké válik és meghozza gyümölcsét. 
Ha három hónap után se tapasztalsz semmilyen eredményt, akkor kérd egy tapasztalt oktató segítségét, nézzétek meg együtt, hogy jó-e a megfogalmazás és az alkalmazás. Bíztatok mindenkit, hogy használja ezt a bennünk lévő csodálatos képességet. 

Szeretnél egy erősebb elmemezőt, valamint egy tényleg működő szankalpát? Október 28-án egy három hónapos önismereti-mindset-és meditáció tanfolyamat indítok online, amire 6 fő jelentkezését várom. Legyen használható szankalpád, és találd meg az eddigi legjobb énedet! Szeretettel várlak téged is. Itt minden információt megtalálsz.